Изберете къща с мишката от следната интерактивна визуализация на FOREST PARK и вижте разпределението й

FOREST PARK

Forest Park – където природата и лукса се сливат хармонично в едно цяло

Представете си онова чувство след прекалено напрегнат ден, когато сте на двайсет минути път от свят на прохладно зелено и тишина, или сте пред ослепително белия сняг и камината. Там е вашия дом.

Заобиколен от дървесна растителност Forest Park е сгушен в топлата прегръдка на природата на район Камбаните, недалеч от Бизнес Парк София в Младост и метростанцията.

Архитектурния проект е авторски, създаден от арх. Панов и екипа му от LP ARH. Творческият подход за всяка една от къщите е индивидуален. Критериите в избор на материали са подчинени на най-новите тенденции и технологии. Къщите са проектирани да се вписват интелигентно и естествено в природната среда.

Спокойствието и тишината на местоположението на Forest Park е подсигурена от 24-часова жива охрана, видео наблюдение и съвременни технологии за сигурност. Към грижите за вашата собственост са прибавени и услугите на градинар, поддръжка и почистване на общите части на комплекса от листа и сняг.

Изолирани от шума и градските замърсявания комплексът ви предоставя възможност да бъдете част от подбрано общество недостъпно за външен поглед. Когато казваме подбрано, имаме предвид само 11 къщи, обитавани от семейства, които ценят ведрите взаимоотношения, личното пространство и споделят сходен стил на живот.

Ограниченият брой на съседите ви е точно колкото да не се чувствате изолирани и същевременно да се насладите на песента на птиците, а децата ви безгрижно да тичат свободно в просторните дворове на къщите и общите части на комплекса.

За комуникативността на комплекса допринася близостта му до Околовръстен път. Локацията е изключително подходяща за любителите на водни спортове и разходки сред природата покрай езерото Панчарево, което е на няколко минути разстояние. За активните спортисти в близост има няколко тенис корта, игрища за плажен волейбол, минерални басейни, а през зимния сезон ски пистите на Боровец са само на 40 минути път с кола.

Бързоразвиващата се в района инфраструктура и разширение на Околовръстен път, както и близостта му до Англо – Американското училище правят Forest Park една изключително далновидна и сигурна инвестиция. Но като оставим прагматичността настрана, трябва да отбележим, че осигуряваме забележителен постоянен музикален фон в изпълнение на виртуозния симфоничен оркестър на природата.

Предимства на локацията на Форест Парк 1

Район Камбаните
Позициониран сред заобикалящата природа, която ви осигурява тишина, спокойствие и приятна зелена атмосфера, там където децата ви ще правят разлика между майски и юнски бръмбар, а вие ще се наслаждавате на забележителния постоянен музикален фон в изпълнение на виртуозния симфоничен оркестър на природата.

Бизнес Парк София в Младост и метростанция
Уединено място далеч от шума на колите и едновременно с това недалеч от важни комуникативни връзки.

Околовръстен път
Бързоразвиващата се в района инфраструктура и разширение на Околовръстен път, правят Forest Park една изключително далновидна и сигурна инвестиция.

Англо – Американското училище
В непосредствена близост до изключително високо ниво на образование.

Езерото Панчарево
Локацията е изключително подходяща за любителите на водни спортове и разходки сред природата покрай езерото, което е на няколко минути разстояние.

Спортни и спа центрове
За активните спортисти в близост има няколко тенис корта, игрища за плажен волейбол, минерални басейни.

Ски пистите на Боровец
За любителите на зимните спортове Боровец е само на 40 минути път с кола.

СТАНДАРТИ НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА FOREST PARK 1

 КОНСТРУКЦИЯ

Груб строеж изпълнен от монолитна безгредова конструкция, с положена хидроизолационна вана от SBS мембрана в два слоя Venus FC 4 мм, по сутерените стени и под

ПОКРИВ

Дървена покривната конструкция с антисептично покритие, която стъпва върху стоманобетоновата плоча. Покривното покритие се изпълнява по система включваща пароизолация,  топлоизолация XPS – 10 см и два пласта битумна хидроизолация APAO до -25 C, като втория пласт е в цвят светло сив с посипка за намаляване на прегряване на мембраната. Отводняването на покрива се изпълнява чрез скрити във фасадата водостоци, а по воронките се монтира отопление против замръзване.

СТЕНИ

Външните ограждащи и вътрешните преградни стени са от тухлена зидария на водещия производител Winerberger. Използваните тухли Porotherm са с високо качество и идеална геометрична форма, която позволява изпълнението на изключително качествени зидарии, възможност за окачване на тежки предемти на стените и осигуряват висока топло и шумо изолация. Вътрешните пространства дават възможност за индивидуални интериорни решения.

  • Ограждащи стени – Winerberger POROTHERM 25 Light N+F
  • Вътрешни преградни стени – Winerberger POROTHERM 12 N+F
  • Вътрешни мазилки – гипосви мазилки
  • Таваните на всички помещения на бетонова конструкция
  • Стени в сутерена – Варо-циментова мазилка

ФАСАДИ

Топлоизолирани външни ограждащи стени с експандиран полистирол с дебелина от 10 до 24 см., по архитектурен детайл и финишно покритие от каменна облицовка, иновативно синтетично дърво WPС без необходимост от годишна поддръжка и бяла силикатна самопочистваща се мазилка Нанопор с отлична паропропускливост. По приземното ниво на сградата положен 10 см екструдиран полистирол и фасадна каменна облицовка в сив цвят.

Стъклени парапети на терасите от самоносещи изградени от триплексово кантирано стъкло с обща дебелина 18 мм

ПОДОВЕ:

Подова плоча с дебелина 20 см. с положена  циментова замазка. По терасите положена топло и  хидроизолация и декинг от синтетично дърво WPC в цвят тик, съобразен с архитектурния проект. В гаражите изпълнена износоустойчива, гланцирана настилка от шлайфан бетон.

 

ВХОДНА ВРАТА И ДОГРАМА:

Монтираниа входна блиндирана врата с фурнир и автоматизирана секционна гаражна врата с дистанционен контрол. Вътрешни врати не се монтират.

Монтирана алуминиева дограма Schueco серия 70 HI, с монтирана допълнителна термовложка, в комбинация с трислоен стъклопакет осигуряват отлична топлоизолация, с коефициент на топлопреминаване Ur=1,10 W/(m2.K). Обков на Schueco със скрити панти Simply Smart. Цвят на дограмата графитено сив.

Стъклопакет с дебелина 46 мм и 55 мм включва вътрешно нискоемисийно стъкло, бяло стъкло и външно соларно стъкло 4S Evolution, предпазващо от прегряване на помещенията през лятото.

Пред прозорци тип „Френски” на 2 етаж се монтират стъклени парапети от триплексово кантирано стъкло с обща дебелина 12 мм

Монтирани външни алуминиеви кутии за външни ламелни щори с положено окабеляване за автоматизирано движение на щорите. Външните щори и двигатели са по допълнително възлагане от купувача за негова сметка.

Гаражните врати на немската фирма Hoermann от топлоизолирани секционни панели, с механизъм за дистанционно движение.

ОТОПЛЕНИЕ И ВЕНТИЛАЦИЯ:

Климатизацията решена с въздушна термопомпа MITSUBISHI ZUBADAN с отоплителна моюност 23 kW, с възможност за работа при температури на външния въздух до -20°С през зимата и до +45°С през лятото. Термопомпата е с вграден електрически нагревател с мощност 9kW, за доподгряване при екстремни условия.

Системата е изключително ефективна, екологична и икономична на електроенергия, коеф COP = 3,5 – 4,0 (на 1 kW ел. енергия, термопомпата произвежда 3,5 – 4,0 kW топлинна енергия). Към термопомпата има буферен съд, който е с отделна серпентина за включване към соларни отоплителни панели.

Предвидено отопление посредством подово отопление със серпентини от полиетиленови тръби с алуминиева вложка. Отоплителната инсталация изпълнена от полипропиленови  тръби с алуминиева вложка и топлоизолирана с микропореста гума 9мм..

Охлаждане на помещенията със стоящи подови конвектори, които се монтират по допълнително възлагане от купувача за негова сметка.

ЕЛЕКТРОИНСТАЛАЦИЯ :

Силнотокова инсталация положена до конзолите на контактите и лампените излази, монтират се ключове и контакти. Монтирани външни влагоустойчиви аплици по архитектурен проект, пред входа с PIR датчик.

Слаботокови инсталации – изградена телефонна, телевизионна и интернет инсталации – по проект до розетка, положени кабели за СОТ.

Пълно окабеляване за SMART управление на къщата, на осветелние, отопление и климатизация, СОТ и външни щори разработена на платформата на KNX, iRidium и Control 4. Допълнителни опции за внедрвяане на управление на мултимедийна система SONOS при допълнително възлагане от купувача.

ВОДОСНАБЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ

Водопроводът е  изпълнен с полипропиленови тръби и индивидуален електронен водомер. Тръбите са положени в изолация с микропореста гума 9мм. Инсталацията се изпълнява до тапа.

Канализацията се изпълнява от PVC тръби и сифони от неръждаема стомана.

ДВОР

Всяка къща има обособена дворна част за индивидуално ползване, подравнена, затревена, положена автоматизирана поливна система. Изградена външна тераса с положена настилка от гранитогрес или декинг от WPC по архитектурен проект и предвидено място за барбекю, с комин изведен на покрива. Външната тераса има опция за допълнително преграждане и затваряне за обособяването и на зимна градина с остъкляване тип “Хармоника“.

 

ОБЩИ ЧАСТИ

Комплексът е ограден с ограда от плътен цокъл и метални оградни пана към улиците и съседите. Изградена обща система за видеонаблюдение, периметрална охрана със зониране с инфрачервени датчици по оградата. Осигурява се пост с жива охрана и 24-часов контрол на достъпа.

Изградени алеи от гранитен паваж и тротоари с алейно LED осветление по архитектурен детайл. Обособено озелено пространство с площадка и пейки