Изберете своя дом с мишката от следната интерактивна визуализация на BOYANA TERRACE и вижте разпределението му

ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС BOYANA TERRACE

Жилищен комплекс BOYANA TERRACE – уникално съчетание между удобството на апартамент и функционалността на къща с двор

Инвеститорите от ARTEIMMO вдъхновени от идеята да осигурят луксозни просторни апартаменти, всеки от които да е със свои собствени уединени дворове и впечатляващи гледки към града и Витоша планина подбраха специален терен с отлична локация в сърцето на Бояна, която съчетаха с професионализма на архитектурно студио LP Arch на арх. Атанас Панов и получиха уникален проект, който кръстиха Boyana Terrace.

Компанията е с богат опит в изграждането на луксозни затворени комплекси от къщи, която разраства своя потенциал, създавайки проект Boyana Terrace, в който клиентите получават нов дом изразен в самостоятелно разположени апартаменти на един етаж, с удобен достъп до подземните гаражи чрез асансьор, както и със собствена озеленена градина с висока растителност обграждаща края й, създаваща усещане за самостоятелна къща, с панорамни гледки на цената на градски апартамент.

Концепцията е реализирана чрез стъпаловидна жилищна сграда, включваща луксозни тристайни и четиристайни апартаменти, всеки от които разполага с  двор за собствено ползване или озеленена градина на панорамна тераса с площи между 90 и 115 м2, като разположението им е подбрано така, че да бъдат максимално слънчеви.

 

Boyana Terrace се намира в кв. Бояна на ул. Прохлада, комуникативно място с лесна достъпност, там където можете да се радвате на по-здравословна среда.

Комплексът цели да предложи перфектния дом, в близост до Витоша планина, източник на чист въздух и прекрасни гледки, до който достигате посредством бърз и лесен достъп през големи булеварди като бул. Александър С. Пушкин, бул. Никола Петков и Околовръстен път и е в близост до автобусни и трамвайни спирки, общински и частни детски градини, училища и медицински център.

Националният исторически музей и парка към него, както и разположението на магазин Фантастико на бул. Пушкин само на 300 м от сградата придават по-добър вкус от добре избраното местоположение на вашия дом.

Прецизно подбраната локация на комплекса  е надградена с високо качество на строителство, заложените материали и технологии, изпълнени благодарение на богатия опит на ARTEIMMO при реализацията на комплекси от къщи Св. Георги- Камбаните и Форест парк, комбинирано с уникални архитектура и фасадни решения, които придават на сградата ексклузивност и неподръжаемост.

Boyana Terrace предлага нов начин на живот на своите собственици в просторен апартамент с функционалността на къща с двор, с което осигурява едновременно удоволствие, комфорт и спокойствие на добра цена.

Предимства на локацията на Бояна Терас

Жилищен комплекс Boyana Terrace e разположен в близост до:

 • Витоша планина

Източник на чист въздух и прекрасни гледки. Там, където можете да се радвате на повече слънце и по-здравословна среда.

 • Бърз и лесен достъп посредством големи булеварди като бул. Александър С. Пушкин и бул. Никола Петков.
 • Автобусни и трамвайни спирки

Комуникациите са важен критерий, който допринася за лесната достъпност на мечтания от вас дом.

 • На 400м от голям хранителен магазин

Удобствата в района винаги придават вкус от добре подбраното местоположение на вашия дом.

 • Детски градини

Близостта на детската градина спестява ценно време за вас и децата, което можете да прекарате пълноценно заедно в игри, забавления и приятни разговори, вместо в задръствания.

 • Медицински център

Здравето е важно за всеки от нас, но често нямаме време да му обърнем внимание. Това може да се промени, когато в близост до дома ни има разположен медицински център.

 • Националния исторически музей

Културен център на крачки от вас за вашето свободно време.

 

СТАНДАРТИ НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА Boyana Terrace

 КОНСТРУКЦИЯ

Груб строеж изпълнен от монолитна безгредова конструкция, с положена хидроизолационна вана от SBS мембрана с дебелина 4 мм в два слоя по сутерените стени и под

ПОКРИВ

Покривнa система – плосък покрив – над стоманобетонната плоча се полага пароизолация и топлоизолация от минерална вата. Изпълнява се армирана циментова замазка или бетон, с наклони към воронките, след което се залепват два пласта битумна хидроизолация SBS. Отводняването на покрива се изпълнява чрез скрити във фасадата водостоци, а по воронките се монтира отопление против замръзване.

СТЕНИ

Външните ограждащи и вътрешните преградни стени са от тухлена зидария на водещия производител Winerberger. Използваните тухли Porotherm са с високо качество и идеална геометрична форма, която позволява изпълнението на изключително качествени зидарии, възможност за окачване на тежки предемти на стените и осигуряват висока топло и шумо изолация. Вътрешните пространства дават възможност за индивидуални интериорни решения.

 • Ограждащи стени – Winerberger POROTHERM 25 Light N+F
 • Вътрешни преградни стени – Winerberger POROTHERM 12 N+F
 • Вътрешни мазилки – гипосви мазилки
 • Таваните на всички помещения на бетонова конструкция
 • Стени в Гаражите – Гипсова мазилка с положен латекс в бял цвят

ФАСАДИ

Изпълнение на иновативна луксозна окачена фасада от композитно дърво Артефино серия Лукс, издържлива на атмосферни услоивя и без никаква необходимост от поддръжка във времето. Положена алуминиева субконструкция, минерална вата – 12 см и пародифузно фолио по архитекурен детайл По приземното ниво на сградата положен 10 см екструдиран полистирол и фасадна каменна облицовка в тъмно сив цвят.

ПОДОВЕ:

Подова плоча с дебелина 20 см. с положена  циментова замазка – нивелирана и механично пердашена, за постигане на равна и гладка повърхност.

По терасите положена замазка за наклон, топло и  хидроизолация и двоен под с декинг от композитно дърво Артефино в цвят тик, съобразен с архитектурния проект.

В гаражите изпълнена износоустойчива, гланцирана настилка от шлайфан бетон.

 

АСАНСЪОРИ:

Сградата ще има два асансьора: луксозен пътнически асансьор ORONA за 8 човека и автомобилнa платформа HIDRAL с товароподемност 3,5 т и размери 2,70 х 6,00 м

ВХОДНА ВРАТА И ДОГРАМА:

Монтирана входна блиндирана врата с фурнир и автоматизирана секционна гаражна врата с дистанционен контрол. Вътрешни врати не се монтират.

Монтирана алуминиева дограма Reynaers серия CS 77 или Alumil Smartia S67 в комбинация с трислоен стъклопакет осигуряват отлична топлоизолация, с коефициент на топлопреминаване Ur=1,10 W/(m2.K). Цвят на дограмата графитено сив.

Стъклопакет с дебелина 46 мм включва вътрешно нискоемисийно стъкло, бяло стъкло и външно соларно стъкло 4S Evolution, предпазващо от прегряване на помещенията през лятото.

Гаражните врати на фирма Hoermann или Doorhan от топлоизолирани секционни панели, с механизъм за дистанционно движение.

ОТОПЛЕНИЕ И ВЕНТИЛАЦИЯ:

Предвидено отопление е посредством газови кондензни котли, който са предвидени за монтаж в специални проектирани зони с комин и подово отопление със серпентини от полиетиленови тръби с алуминиева вложка. Отоплителната инсталация изпълнена от полипропиленови  тръби с алуминиева вложка и топлоизолирана с микропореста гума 9мм. Газовите котли са по допълнително възлагане по избор на Клиента

Охлаждането на помещенията е предвидено със мулти сплит климатични системи с положени тръбни разводки до външните тела. Те са проектирани да бъдат разположени на определени за целта места индивидуално за всеки апартамент. Климатиците са по допълнително възлагане по избор на Клинета.

ЕЛЕКТРОИНСТАЛАЦИЯ :

Силнотокова инсталация положена до конзолите на контактите и лампените излази, монтират се ключове и контакти. В общите части се монтират осветителни тела и датчици за тях.

Слаботокови инсталации – изградена телефонна, телевизионна и интернет инсталации – по проект до розетка, положени кабели за СОТ.

ВОДОСНАБЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ

Водопроводът е  изпълнен с полипропиленови тръби и индивидуален електронен водомер. Тръбите са положени в изолация с микропореста гума 9мм. Инсталацията се изпълнява до тапа. Монтират се водомери с опция за дистанционно отчитане, но без радио модул.

Канализацията се изпълнява от PVC тръби и сифони от неръждаема стомана.

ДВОР И ОЗЕЛЕНЕНИ ТЕРАСИ

Апартаментите, които имат озеленени тераси са с положена специлана кореноустойчива хидроизолация, дренажна мембрана и подходяща растителност, а по допълнително възлагане с могат да бъде изградени с композитен декинг Артефино.

Дворовете на апартаментите, които имат обособена дворна част за индивидуално ползване са подравнени, затревени, с преградна плътна растителност с височина 1,50-2,0 м и засадени дървесни видове по проект.

Апартаментите с външни тераси са с положена настилка от декинг композитно дърво Артефино архитектурен проект. Всички озеленени тераси са хидроизолирани с двуслойна битумна изолация, като горния слой е коренно устойчив и подходящ за полагане на хумус и трева върху него.

ОБЩИ ЧАСТИ

Входната врата се изпълнява от алуминиева или PVC дограма, с усилен профил. Окомплектовката включва и електрическа брава, свързана с домофонно – звънчевата уредба и автомат.

Пощенски кутии за всеки апартамент, монтирани при главния вход на сградата и съобразени с интериора във фоайето

Настилката на стълбището се изпълнява от естествен камък или гранитогрес, като растерът на настилката е по архитектурен

Стените ще са измазани, шпакловани с финиш – латекс, гранитогрес и архитектурни акценти с композитно дърво Артефино

Таваните са от окачен таван от гипскартон, фина шпакловка и нанесен латекс. Монтира се LED освеителни тела по архитектурен проект

Комплексът е ограден с ограда от плътен цокъл и метални оградни пана към улиците и съседите. Изградена обща система за видеонаблюдение и свързаноист към денонощен център за наблюдение към СОТ 161.

Започна строителството на жилищен комплекс BOYANA TERRACE!

Напът е да се реализира един отличителен проект, в който са вплетени функционалност и естетика.

Всеки един от апартаментите в него, независимо на кой етаж се намира, разполага със собствен двор, който носи наслада след работния ден, както и на тези, които работят от вкъщи.

Облечен в модерна визия и локализиран на комуникативно място, но същевременно в близост до планина Витоша, комплексът е неустоимо предложение за създаване на дом, в който да се приберете с удоволствие.