Boyana Terace

BOYANA TERRACE

Комплекс от къщи BOYANA TERRACE – уникално съчетание между удобството на апартамент и функционалността на къща с двор

Инвеститорите от ARTEIMMO вдъхновени от идеята да осигурят луксозни просторни апартаменти, всеки от които да е със свои собствени уединени дворове и впечатляващи гледки към града и Витоша планина подбраха специален терен с отлична локация в сърцето на Бояна, която съчетаха с професионализма на архитектурно студио LP Arch на арх. Атанас Панов и получиха уникален проект, който кръстиха Boyana Terrace.

Компанията е с богат опит в изграждането на луксозни затворени комплекси от къщи, която разраства своя потенциал, създавайки проект Boyana Terrace, в който клиентите получават нов дом изразен в самостоятелно разположени апартаменти на един етаж, с удобен достъп до подземните гаражи чрез асансьор, както и със собствена озеленена градина с висока растителност обграждаща края й, създаваща усещане за самостоятелна къща, с панорамни гледки на цената на градски апартамент.

Концепцията е реализирана чрез стъпаловидна жилищна сграда, включваща луксозни тристайни и четиристайни апартаменти, всеки от които разполага с  двор за собствено ползване или озеленена градина на панорамна тераса с площи между 90 и 115 м2, като разположението им е подбрано така, че да бъдат максимално слънчеви.

 

Boyana Terrace се намира в кв. Бояна на ул. Прохлада, комуникативно място с лесна достъпност, там където можете да се радвате на по-здравословна среда.

Комплексът цели да предложи перфектния дом, в близост до Витоша планина, източник на чист въздух и прекрасни гледки, до който достигате посредством бърз и лесен достъп през големи булеварди като бул. Александър С. Пушкин, бул. Никола Петков и Околовръстен път и е в близост до автобусни и трамвайни спирки, общински и частни детски градини, училища и медицински център.

Националният исторически музей и парка към него, както и разположението на магазин Фантастико на бул. Пушкин само на 300 м от сградата придават по-добър вкус от добре избраното местоположение на вашия дом.

Прецизно подбраната локация на комплекса  е надградена с високо качество на строителство, заложените материали и технологии, изпълнени благодарение на богатия опит на ARTEIMMO при реализацията на комплекси от къщи Св. Георги- Камбаните и Форест парк, комбинирано с уникални архитектура и фасадни решения, които придават на сградата ексклузивност и неподръжаемост.

Boyana Terrace предлага нов начин на живот на своите собственици в просторен апартамент с функционалността на къща с двор, с което осигурява едновременно удоволствие, комфорт и спокойствие на добра цена.

Предимства на локацията на Бояна Терас

Жилищен комплекс Boyana Terrace e разположен в близост до:

 • Витоша планина

Източник на чист въздух и прекрасни гледки. Там, където можете да се радвате на повече слънце и по-здравословна среда.

 • Бърз и лесен достъп посредством големи булеварди като бул. Александър С. Пушкин и бул. Никола Петков.
 • Автобусни и трамвайни спирки

Комуникациите са важен критерий, който допринася за лесната достъпност на мечтания от вас дом.

 • На 400м от голям хранителен магазин

Удобствата в района винаги придават вкус от добре подбраното местоположение на вашия дом.

 • Детски градини

Близостта на детската градина спестява ценно време за вас и децата, което можете да прекарате пълноценно заедно в игри, забавления и приятни разговори, вместо в задръствания.

 • Медицински център

Здравето е важно за всеки от нас, но често нямаме време да му обърнем внимание. Това може да се промени, когато в близост до дома ни има разположен медицински център.

 • Националния исторически музей

Културен център на крачки от вас за вашето свободно време.

СТАНДАРТИ НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА Boyana Terrace

 КОНСТРУКЦИЯ

Груб строеж изпълнен от монолитна безгредова конструкция, с положена хидроизолационна вана от SBS мембрана в два слоя Venus FC 4 мм, по сутерените стени и под

ПОКРИВ

Дървена покривната конструкция с антисептично покритие, която стъпва върху стоманобетоновата плоча. Покривното покритие се изпълнява по система включваща пароизолация,  топлоизолация XPS – 10 см и два пласта битумна хидроизолация APAO до -25 C, като втория пласт е в цвят светло сив с посипка за намаляване на прегряване на мембраната. Отводняването на покрива се изпълнява чрез скрити във фасадата водостоци, а по воронките се монтира отопление против замръзване.

СТЕНИ

Външните ограждащи и вътрешните преградни стени са от тухлена зидария на водещия производител Winerberger. Използваните тухли Porotherm са с високо качество и идеална геометрична форма, която позволява изпълнението на изключително качествени зидарии, възможност за окачване на тежки предемти на стените и осигуряват висока топло и шумо изолация. Вътрешните пространства дават възможност за индивидуални интериорни решения.

 • Ограждащи стени – Winerberger POROTHERM 25 Light N+F
 • Вътрешни преградни стени – Winerberger POROTHERM 12 N+F
 • Вътрешни мазилки – гипосви мазилки
 • Таваните на всички помещения на бетонова конструкция
 • Стени в сутерена – Варо-циментова мазилка

 

ФАСАДИ

Топлоизолирани външни ограждащи стени с експандиран полистирол с дебелина от 10 до 24 см., по архитектурен детайл и финишно покритие от каменна облицовка, иновативно синтетично дърво WPС без необходимост от годишна поддръжка и бяла силикатна самопочистваща се мазилка Нанопор с отлична паропропускливост. По приземното ниво на сградата положен 10 см екструдиран полистирол и фасадна каменна облицовка в сив цвят.

Стъклени парапети на терасите от самоносещи изградени от триплексово кантирано стъкло с обща дебелина 18 мм

ПОДОВЕ:

Подова плоча с дебелина 20 см. с положена  циментова замазка. По терасите положена топло и  хидроизолация и декинг от синтетично дърво WPC в цвят тик, съобразен с архитектурния проект. В гаражите изпълнена износоустойчива, гланцирана настилка от шлайфан бетон.

 

ВХОДНА ВРАТА И ДОГРАМА:

Монтираниа входна блиндирана врата с фурнир и автоматизирана секционна гаражна врата с дистанционен контрол. Вътрешни врати не се монтират.

Монтирана алуминиева дограма Schueco серия 70 HI, с монтирана допълнителна термовложка, в комбинация с трислоен стъклопакет осигуряват отлична топлоизолация, с коефициент на топлопреминаване Ur=1,10 W/(m2.K). Обков на Schueco със скрити панти Simply Smart. Цвят на дограмата графитено сив.

Стъклопакет с дебелина 46 мм и 55 мм включва вътрешно нискоемисийно стъкло, бяло стъкло и външно соларно стъкло 4S Evolution, предпазващо от прегряване на помещенията през лятото.

Пред прозорци тип „Френски” на 2 етаж се монтират стъклени парапети от триплексово кантирано стъкло с обща дебелина 12 мм

Монтирани външни алуминиеви кутии за външни ламелни щори с положено окабеляване за автоматизирано движение на щорите. Външните щори и двигатели са по допълнително възлагане от купувача за негова сметка.

Гаражните врати на немската фирма Hoermann от топлоизолирани секционни панели, с механизъм за дистанционно движение.

 

ОТОПЛЕНИЕ И ВЕНТИЛАЦИЯ:

Климатизацията решена с въздушна термопомпа MITSUBISHI ZUBADAN с отоплителна моюност 23 kW, с възможност за работа при температури на външния въздух до -20°С през зимата и до +45°С през лятото. Термопомпата е с вграден електрически нагревател с мощност 9kW, за доподгряване при екстремни условия.

Системата е изключително ефективна, екологична и икономична на електроенергия, коеф COP = 3,5 – 4,0 (на 1 kW ел. енергия, термопомпата произвежда 3,5 – 4,0 kW топлинна енергия). Към термопомпата има буферен съд, който е с отделна серпентина за включване към соларни отоплителни панели.

Предвидено отопление посредством подово отопление със серпентини от полиетиленови тръби с алуминиева вложка. Отоплителната инсталация изпълнена от полипропиленови  тръби с алуминиева вложка и топлоизолирана с микропореста гума 9мм..

Охлаждане на помещенията със стоящи подови конвектори, които се монтират по допълнително възлагане от купувача за негова сметка.

 

ЕЛЕКТРОИНСТАЛАЦИЯ :

Силнотокова инсталация положена до конзолите на контактите и лампените излази, монтират се ключове и контакти. Монтирани външни влагоустойчиви аплици по архитектурен проект, пред входа с PIR датчик.

Слаботокови инсталации – изградена телефонна, телевизионна и интернет инсталации – по проект до розетка, положени кабели за СОТ.

Пълно окабеляване за SMART управление на къщата, на осветелние, отопление и климатизация, СОТ и външни щори разработена на платформата на KNX, iRidium и Control 4. Допълнителни опции за внедрвяане на управление на мултимедийна система SONOS при допълнително възлагане от купувача.

ВОДОСНАБЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ

Водопроводът е  изпълнен с полипропиленови тръби и индивидуален електронен водомер. Тръбите са положени в изолация с микропореста гума 9мм. Инсталацията се изпълнява до тапа.

Канализацията се изпълнява от PVC тръби и сифони от неръждаема стомана.

ДВОР

Всяка къща има обособена дворна част за индивидуално ползване, подравнена, затревена, положена автоматизирана поливна система. Изградена външна тераса с положена настилка от гранитогрес или декинг от WPC по архитектурен проект и предвидено място за барбекю, с комин изведен на покрива. Външната тераса има опция за допълнително преграждане и затваряне за обособяването и на зимна градина с остъкляване тип “Хармоника“.

 

ОБЩИ ЧАСТИ

Комплексът е ограден с ограда от плътен цокъл и метални оградни пана към улиците и съседите. Изградена обща система за видеонаблюдение, периметрална охрана със зониране с инфрачервени датчици по оградата. Осигурява се пост с жива охрана и 24-часов контрол на достъпа.

Изградени алеи от гранитен паваж и тротоари с алейно LED осветление по архитектурен детайл. Обособено озелено пространство с площадка и пейки