ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС "СВ. ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ"

Жилищен комплекс “Св. Георги Победоносец”

Жилищен комплекс "Св. Георги Победоносец"Св. Георги – Камбаните е жилищен комплекс от затворен тип, състоящ от 18 едно и дву-фамилни къщи изграден в един от най-перспективните и екологично чисти райони на столицата – този на Камбаните. За да се постигне максимално ниво на изпълнение и качество за живот в концепцията на комплекса са залегнали няколко основни принципа:

Принцип на функционалността и комфорта

При цялостия замисъл на комплекса е търсена максимална функционалност на разпределенията. Всички помещения са с правилна форма при рационални размери на стаите без да е налично излишно разхищение на обемите. Светлата височина във всекидневните е 3 метра даваща допълнителен простор в помещенията. За по-голям комфорт на ползвателите през парадния вход се влиза на средното ниво, като от там следва етаж нагоре към спалните или етаж надалу към хоби-помещенията и гаражите. Всички дневни, бани и тоалетни са с подово отпление. Къщите имат поне три спални, по-големите имат и обособен кабинет. Всички всекидневни са проектирани, така че да са на едно ниво с двора – когато вратите на верандите са отворени хола и двора да се преливат в едно. За целта е изградена отлична вертикална планировка, обезпечаваща също така подземните гаражи и равните дворове

Принцип на екологичността и енергоефективността

В унисон с екологичната среда, в която се намира комплекса, всички къщи са изградени, така че да допринасят за максималното запазване на чистота на природата при това при минимални разходи за месечна поддръжка. Отоплението и вентилацията е с термопомпи от най-висок клас, минимализиращи консумацията на електроенергия. Тройния стъклопакет, ефективния профил на дограмата, 10 сантиметровата изолация и качествените тухли от престижен производител гарантират максималната енергоефективност при минимални вредни емисии на всяка една сграда в комплекса. Собствената пречиствателна станция и собствен сондаж за поливни нужди обезпечават едно наистина високо ниво на отношение и уважение към околната среда. За това допринася и факта, че към всяка къща е засадено дърво, което да бъде кръсник на къщата – „Къщата с кедъра“, „Къщата с магнолията“, „Къщата с люляка“ и т. н.

Удовство на локацията

Въпреки уникалността на обкръжаващата природа Комплекс „Св. Георги- Камбаните” е място за живот на хората от бизнеса, за това локацията му е замислена, така че да бъде в непосредствена близост до основните бизнес райони на Окловръстен път, Бизнес Парк София и Цариградско шосе. Летище София е на 15 минути, а Центъра на 20 мин. Магисталите Хемус и Тракия са с почти директен достъп. От друга страна за любителите на спортния живот на разположение са атракциите на Панчаревското езеро, а пистите на Боровец са на по-малко от час.

Принцип на качеството

В целия процес на строителството неизменно е спазвано условието всичко да бъде на максимално високо ниво – най-качествените материали, най-доказаните брандове, най-опитните изпълнители. Инвеститора си е поставил за цел този принцип да се прилага на всяко едно ниво – от хидроизолцията и дренажите през тухлите и дограмата до покривната конструкция и керемидте – винаги с фокус в качеството и с внимание към детайлите.

Степен на завършеност

КОНСТРУКЦИЯ

Грубият строеж е изпълнен от монолитна скелетно-безгредова конструкция с положена хидроизолационна вана по сутерените стени и под, и изградена дренажа система около всяка къща.
Покривната конструкция е дървена с антисептично покритие и стъпва върху стоманобетоновата плоча. Покривното покритие се изпълнява по системата на австрийската фирма ‘’BRAMAC’’ – включваща топло, хидро и пароизолация и бетонови керемиди – “BRAMAC-Дунав Про”,цвят: червено-кафяв. Oтводняването e от безшевни, поцинковани, прахобоядисани улуци и сегментни външни водосточни тръби, заустени в канализационната система. Монтирана е мълниезащитна система.

ПРЕГРАДНИ СТЕНИ

Външните ограждащи и вътрешните преградни стени са изпълнени от тухлена зидария на водещия производител – ‘’Winerberger’’ – ‘’POROTHERM 25 N+F”, на вароциментов разтвор. Използваните тухли са с високо качество и идеална геометрична форма, която позволява изпълнението на изключително качествени зидарии, възможност за окачване на тежки предемти на стените и осигуряват висока топло и шумоизолация.
Вътрешните варогипсови мазилки са с перлит за по-добра топло и шумоизолация.
Вътрешните пространства дават възможност за индивидуални интериорни решения.

ФАСАДИ

Външни ограждащи стени са толпоизолирани с експандиран полистирол – 10 см., шпакловка, стъклофибърна мрежа и двуцветна силикатна минерална мазилка – ‘’Клима’’ с отлична паропропускливост. По цокъла на сградата е положен 10 см екструдиран полистирол и фасадна каменна облицовка от мраморизиран варовик. Стрехите са обшити с дървен сачак в цвят
Тъмен дъб, а парапетите на терасите са изградени от ковано желязо.

ПОДОВЕ

Подовата конструкция – стоманобетонова плоча с дебелина 20 см., положена и нивелирана циментова замазка. Пред входната врата и на терасите е положена топло и хидроизолация и подова каменна настилка от мраморизиран варовик в цвят, съобразен с архитектурния проект. В гаражите е положена износоустойчива, гланцирана настилка, устойчива на химични въздействия.

ВХОДНА ВРАТА И ДОГРАМА

Монтирани са входна блиндирана врата с естествен фурнир и антивзломен обков и механична гаражна врата с летящо крило.
Вътрешни врати не се монтират. Дограмата е “SCHÜCO“ – PVC серия CORONA CT 70 Rondo – петкамерен профил, в цвят Тъмен дъб, в комбинация с трислоен стъклопакет осигуряват отлична топлоизолация, с коефициент на топлопреминаване Ur=1,00 W/(m2.K). Стъклопакета е с дебелина 36 мм и включва вътрешно нискоемисийно стъкло – 4мм, бяло стъкло – 4 мм и външно соларно стъкло – 4 мм, предпазващо от прегряване на помещенията през лятото. Използва се системния обков “Vario Tec” на“SCHÜCO”. Монтират се външни алуминиеви кутии за ламелни щори с положено окабеляване за автоматизирано движение на щорите.

ОТОПЛЕНИЕ И ВЕНТИЛАЦИЯ

Климатизацията е решена с въздушна термопомпа, с възможност за работа при температури до -20°С през зимата и до +45°С през лятото. Термомомпата е с вграден електрически нагревател с мощност 9kW, за доподгряване при екстремни условия.
Тази система е изключително ефективна, екологична и енергоспестяваща, коеф COP = 3,5, което означава, че на 1 kW ел. енергия, термопомпата произвежда 3,5 kW топлинна енергия. Към тремопомпата има задържателен съд (бойлер), който ще бъде подвързан с тръба, изведена до покрива на къщата за включване към соларни панели.

Отоплителната инсталация е изпълнена по лъчева схема от полипропиленови тръби с алуминиева вложка и се топлоизолира с микропореста гума 9мм. Предвидено е отолпението и охлаждането на помещенията да бъде със стоящи подови конвектори, които се монтират по допълнително възлагане от клиента. Положено е допълнително подово отопление в дневната, трапезарията, кухнята, баните и тоалетните. Серпентините се изпълняват с полиетиленови тръби с алуминиева вложка.

ЕЛЕКТРОИНСТАЛАЦИЯ

Силнотоковата инсталация, положена в гофрирани тръби – до конзолите на контактите и лампените излази, монтират се ключове и контакти. Монтирани външни влагоустойчиви аплици по архитектурен проект, пред входа с PIR датчик. Слаботокови инсталации – изградена телефонна, телевизионна и интернет инсталации – по проект до розетка, положени кабели за СОТ, като вътрешната охранителна система може да се изгради по отделен проект. Изградена обща видео-домофонна инсталация, свързана с входа на комплекса и охранителния пост.

ВОДОСНАБЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ

Водопроводът ще бъде изпълнен с полипропиленови тръби и индивидуален електронен водомер. Тръбите ще бъдат положени в изолация с микропореста гума 9мм. Инсталацията се изпълнява до тапа. Канализацията ще се изпълни от PVC тръби и сифони от неръждаема стомана с воден затвор.

ДВОР

Всяка къща има обособена дворна част за индивидуално ползване, затревена, богато озеленена, с изградена поливна система Hunter и разделена с ограда от жив плет. Изградена външна тераса с положена настилка от каменни плочи и предвидено място за барбекю, с комин изведен на покрива. Всяка къща носи името на дърво, което ще бъде засадено в съответното дворно място и което ще е символ на уюта и успеха в този Дом.

ОБЩИ ЧАСТИ

Комплексът е ограден с плътна ограда към съседите и ограда от ковано желязо към улицата и портална входна врата от ковано желязо.
Изградена обща система за видеонаблюдение, 24-часов контрол на достъпа от жива охрана. Изградени алеи от гранитен паваж и тротоари с алейно осветление, с фенери от ковано желязо. Обособено озеленено парково пространство с детска площадка, градинка с пейки и фонтан със статуята на Св. Георги Победоносец.